Тимошенко Передвиборна програма

Передвиборна програма кандидата на пост Президента України на виборах 2019 року – Тимошенко Юлії Володимирівни

Новий курс україни

Передвиборна програма

кандидата на пост Президента України

Тимошенко Юлії Володимирівни

Нам, великому українському народу, треба стати сильними і успішними, стати як рівні серед рівних в один ряд з розвинутими країнами світу. Я переконана, що Україна зможе стати процвітаючою потужною європейською країною. І ми це зробимо!

Новий Курс України – це реалістичний і сильний шлях повернення миру та окупованих територій. Це наш шлях до успіху, прокладений великою командою українських фахівців. Сотні експертів, правознавців, економістів, соціологів, конституціоналістів, представників українського креативного класу, громадянського суспільства працювали над Новим Курсом України більше чотирьох років. До цього національного плану включено п’ять напрямів змін: Нова Стратегія Миру та Безпеки, Нова Народна Конституція, Нова Економічна Стратегія, Нова Соціальна Доктрина та Нова Молодіжна Політика.

НОВА СТРАТЕГІЯ МИРУ ТА БЕЗПЕКИ

СИЛЬНА ДИПЛОМАТІЯ. Завдання української армії на сучасному етапі – стримувати агресора і нарощувати сили. Завдання української дипломатії – на чолі з Президентом – йти у наступ і домагатися колективних заходів з примусу агресора до миру і повернення Криму та Донбасу. Ми доб’ємося організації справжнього переговорного процесу та відновлення миру відповідно до Будапештського Меморандуму. Ми повернемо військово-дипломатичним шляхом мир та окуповані території Криму та Донбасу.

СИЛЬНА АРМІЯ. Дипломатичним шляхом можна досягти лише тих цілей, для досягнення яких є достатньо воєнних можливостей. Саме тому однією з основ нашої стратегії миру і безпеки є зміцнення української армії. Ми проведемо повну модернізацію Збройних Сил України за стандартами НАТО та наростимо нашу військову потужність до рівня, що гарантує безпеку країні і кожній родині.

НАДІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВОЇНА. Одразу після президентських виборів буде запроваджено новий контракт на службу в Збройних Силах України, який розроблявся на основі пропозицій тисяч військовослужбовців і який забезпечить європейський рівень умов служби для солдатів та офіцерів. Важливою частиною нового контракту буде затверджений законом мотиваційний пакет, що включає гарантоване забезпечення житлом, безоплатним медичним обслуговуванням, гідним пенсійним страхуванням та інші важливі питання, а також додаткові пільги для учасників бойових дій та членів їхніх родин.

РЕІНТЕГРАЦІЯ І ВІДБУДОВА ЗВІЛЬНЕНИХ ВІД ОКУПАЦІЇ ТЕРИТОРІЙ. Деокупація і реінтеграція тимчасово окупованих територій України – не послідовні етапи, а паралельні взаємопов’язані процеси, якими необхідно займатися вже сьогодні. Нашою командою розроблено українську програму реінтеграції Криму і Донбасу, що є альтернативою сьогоднішній «мінській формулі». Головне завдання цієї програми – зруйнувати стіну страху, нерозуміння і ненависті, яка штучно зводиться між Україною і окупованими територіями. Головне завдання цієї програми – вивести мільйони людей зі стану стресу.

СТЯГНЕННЯ КОМПЕНСАЦІЇ З РОСІЇ. Ми проведемо ретельну інвентаризацію заподіяної Росією шкоди. Ми готові докласти вичерпних зусиль для притягнення Російської Федерації як держави-агресора до юридичної відповідальності. Мета таких зусиль – отримання компенсації за шкоду, заподіяну українським громадянам, українському бізнесу та українській державі. Ми захищатимемо в судових інстанціях права держави та громадян, які були порушені державою-агресором Російською Федерацією.

НОВА НАРОДНА КОНСТИТУЦІЯ

Кланово-олігархічну систему буде ліквідовано. Недоторканість усіх високопосадовців – президента, суддів, депутатів – буде повністю ліквідовано. Буде зменшено кількість народних депутатів – з 450 до 350. Громадяни отримають беззаперечне право змінювати центральну та місцеву владу в будь-який момент через справжній референдум за народною ініціативою замість жертовних революцій. Всі контролюючі органи будуть призначатися незалежно від політиків, депутатів, виконавчих та судових органів влади. Мирових суддів та суддів місцевих судів буде обирати народ без політичної реклами. Громадянам буде надано право на законодавчу ініціативу у формі петицій. Парламентську опозицію буде наділено всіма правами парламентського контролю. Буде надано сильні права та можливості місцевим громадам. Вони будуть мати право формувати свої виконавчі комітети, мати гарантовано закріплені за їхнім бюджетом податки. Громади зможуть повністю розпоряджатися своєю землею. Земля за межами населених пунктів буде належати громадам.

НОВА ЕКОНОМІЧНА СТРАТЕГІЯ

ФІНАНСОВА СТАБІЛЬНІСТЬ. Ми відновимо довіру до банківської сфери, підтримаємо створення та розвиток українських банків. Ми змінимо неефективну політику НБУ у сфері монетарного, валютного і банківського регулювання. Ми відновимо справедливість для тих людей, які втратили свої банківські вклади та власність під час стрімкого падіння курсу гривні.

НОВА ЕНЕРГЕТИЧНА ПОЛІТИКА. Ми створимо умови для стрімкого розвитку відновлюваної енергетики: сонячної, вітрової, геотермальної та інших. Буде впроваджено повноцінний ринок електроенергії, що створить реальну конкуренцію та дозволить зменшити тарифи на електроенергію. Ми повністю демонополізуємо імпорт газу та забезпечимо в Україні біржову торгівлю всіма енергоресурсами, що дозволить формувати прозорі ціни та сприятиме зниженню вартості енергоносіїв. Держава стрімко розвиватиме власну вугільну галузь замість  імпортування дорогого закордонного вугілля.

РЕФОРМУВАННЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН. Буде зупинено варварську експлуатацію сільськогосподарських земель та запроваджено дієвий контроль за сівозмінами, технологіями обробки землі. Ми визначимо головною стратегією аграрної політики розвиток та державну підтримку фермерських господарств і малих та середніх сільськогосподарських підприємств. Негайно після президентських виборів буде прийнято закон про введення для аграріїв єдиного податку на гектар землі.

ОПТИМАЛЬНА ПОДАТКОВА СИСТЕМА. Реорганізуємо органи податкової служби та остаточно ліквідуємо податкову міліцію. Ліквідуємо 37 корупціогенних квазіподатків, які дають чиновникам можливість тиснути на бізнес. Ми скасуємо податок на додану вартість та введемо податок на реалізацію. Замість єдиного соціального внеску, який тримає в тіні 50% заробітної плати, буде введено персоніфіковану пенсійну систему з приватними накопичувальними рахунками для кожного громадянина України.

НОВА СОЦІАЛЬНА ДОКТРИНА

ЄВРОПЕЙСЬКА ЗАРОБІТНА ПЛАТА. Ми ставимо за мету поступово, за п’ять наступних років, досягти рівня середньої заробітної плати Польщі у доларовому вимірі. Сьогодні середня заробітна плата в Польщі у 3,5 рази вища, ніж в Україні.

СПРАВЕДЛИВІ ПЕНСІЇ. Ми запровадимо персоніфіковану пенсійну систему. Пенсійні внески відкладатимуться на особовий рахунок кожної людини у державному банку протягом усього періоду роботи. Пенсійні збереження будуть щорічно індексуватись, на них будуть нараховуватися депозитні відсотки. Держава гарантуватиме збереження приватних пенсійних рахунків усіма своїми ресурсами. Якщо людина не встигне використати гроші на своєму пенсійному рахунку за життя, суму, яка залишиться, будуть успадковувати члени її родини. Буде скасовано порядок, який позбавляє пенсій працюючих пенсіонерів.

ДОСТУПНА МЕДИЦИНА. Буде запроваджено обов’язкове медичне страхування за рахунок коштів роботодавців з одночасним зменшенням удвічі податкового навантаження на їх підприємства. Медична страховка буде включати повне забезпечення кожного громадянина медичними послугами всіх рівнів найвищої якості та медикаментами. За неповнолітніх дітей, непрацездатних та безробітних осіб і пенсіонерів медичні страхові внески у повному обсязі буде сплачувати держава. Ми підвищимо за п’ять років заробітну плату медиків до рівня заробітної плати медиків у Польщі. Ми проведемо повну модернізацію лікарень, поліклінік та фельдшерсько-акушерських пунктів за рахунок залучення довгострокового експортного кредитування строком не менше ніж на 20 років і за кредитною ставкою не більше 3% річних.

СПРАВЕДЛИВІ ТАРИФИ. У перший місяць роботи нового президента будуть зменшені ціни на газ у 2 рази, а це означає також зменшення тарифів на тепло і гарячу воду. Ми спрямуємо газ українського видобутку виключно на потреби населення. Побудуємо LNG-термінали для імпорту скрапленого газу неросійського походження, що призведе до зменшення вартості газу для промисловості.

ЯКІСНА ТА ДОСТУПНА ОСВІТА. Всеохоплюючим пріоритетом Нового Курсу України, пріоритетом всього нашого українського життя ми визначили виховання, освіту та науку. І цей пріоритет буде першочергово забезпечено фінансовими ресурсами, сильними стратегіями та організаційними можливостями держави. Ми відновимо програми безоплатного позашкільного розвитку дітей. Держава буде мати спеціальні програми розвитку та освіти для особливо обдарованих дітей. За п’ять років ми піднімемо заробітні плати освітян – вихователів, вчителів, бібліотекарів та викладачів –до європейського рівня. В усіх навчальних закладах буде поновлено медичні пункти.

УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА ТА ДУХОВНІСТЬ. Фінансування культурного та духовного розвитку народу, збереження та примноження його культурної спадщини буде одним із пріоритетних напрямів спрямування державних коштів. Буде розгорнуто потужні центри присутності української культури за кордоном. Буде надаватися державна підтримка для фінансування перекладів іноземними мовами найкращих творів української літератури, їх видання та розповсюдження по світу. Ми проведемо інвентаризацію всіх унікальних пам’яток української архітектури, внесемо їх в єдиний національний реєстр і реалізуємо програми з реставрації та збереження цих пам’яток. Ми гарантуємо, що заробітна плата працівників культури буде за п’ять років доведена до європейських стандартів.

 

НОВА МОЛОДІЖНА ПОЛІТИКА

НОВІ РОБОЧІ МІСЦЯ. Нова Економічна Стратегія України, яку ми пропонуємо, підніме виробництво та допоможе створити мільйони нових робочих місць із гідною заробітною платою, у тому числі для молоді. Будуть надані суттєві податкові пільги роботодавцям, які працевлаштовують випускників навчальних закладів.

МІКРОКРЕДИТУВАННЯ НОВОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА. Ми втілимо в життя програму довгострокового банківського мікрокредитування для молоді та середнього класу для всіх типів бізнесу. Для забезпечення програми мікрокредитування буде прийнято спеціальний закон. Згідно з цим законом кожен комерційний банк України буде зобов’язаний організувати департамент мікрокредитування та створити банк даних із десятків тисяч бізнес-планів, які пройшли банківську експертизу. Обсяг одного мікрокредиту не може перевищувати еквівалент 100 тис. доларів. Такі мікрокредити будуть надаватися без застави – на основі обов’язкового страхування ризиків та під 3% річних. Все фінансування буде здійснюватися виключно цільовими перерахуваннями за складовими бізнес-плану.

ДОСТУПНЕ ЖИТЛО. Буде створено державний фонд страхування іпотечних кредитів. Іпотечний кредит із страхуванням буде забезпечувати придбання житла без першого внеску і без застави, під спеціальне страхування ризиків. Після корекції політики Національного банку України та зупинення інфляції ставка за кредитами, в тому числі й іпотечними, буде становити не більше 3% річних. Іпотечний кредит буде видаватися на строк від 10 до 30 років. Якщо члени родини, які погашали іпотечний кредит, тимчасово втратили роботу, то ніхто не матиме права одразу забирати квартиру. Надаватиметься певний час на пошук нової роботи, і на цей час виплата іпотечного кредиту буде призупинятися.

ПІДТРИМКА СІМЕЙ, ЯКІ НАРОДЖУЮТЬ УКРАЇНІ ДІТЕЙ. Повернемо виплати на народження дитини, які були раніше: 50 тис. гривень – при народженні першої дитини, 100 тис. гривень – при народженні другої дитини, 150 тис. гривень – при народженні третьої дитини та всіх наступних дітей. Виплати будуть здійснюватися одноразово у перший тиждень після народження дитини. Для багатодітних родин держава започаткує спеціальні програми підтримки.

Кожен із нас хоче змін! Цілий народ прагне побачити Україну іншою – щасливою, заможною та успішною. Це дуже важливий вибір!

НОВИЙ КУРС УКРАЇНИ – НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ КОЖНОГО!

Юлія ТИМОШЕНКО

 

Додати коментар